Homepage > 3 tips voor een betere livestream

3 tips voor een betere livestream


Het afgelopen jaar was het advies om met zijn allen zoveel mogelijk thuis te blijven. Om toch met elkaar in contact te kunnen blijven was het nodig om het fysieke leven zoveel mogelijk te verplaatsen naar de digitale wereld. Dankzij livestreams was het mogelijk om fysieke evenementen en bijeenkomsten het afgelopen jaar toch nog online plaats te laten vinden.

Maar de kijker écht betrekken bij een online livestream is een hele andere tak van sport, zeker in deze tijd waarin constante afleiding op de loer ligt. In deze video en de tekst hieronder geven we je drie tips hoe je online publiek actief betrekt bij een livestream!

Tip 1.

Zorg ervoor dat je elke livestream tot een unieke ervaring maakt, zeker in deze tijd waarin bijna alles online plaatsvindt. Het is belangrijk dat je nadenkt over wat de kijker wil zien en ook nodig heeft om betrokken te zijn bij het evenement. Zet je evenement dus niet één op één over van fysiek op online. Juist een online evenement geeft meer mogelijkheden die je kunt benutten.

Tip 2.

Een livestream vraagt om onder andere interactieve elementen om het publiek te boeien en te triggeren om met zijn of haar aandacht bij het evenement te blijven. Denk aan een Kahoot! of een Mentimeter. Ook de mogelijkheid om vragen te stellen zorgt ervoor dat je publiek betrokken blijft.

Tip 3.

Maak ook gebruik van meerdere camera’s. Hierdoor kun je wisselen van perspectief. Dit maakt de livestream aantrekkelijker om naar te kijken en houdt de aandacht van je publiek langer vast. En als laatst zorg ervoor dat je techniek goed voor elkaar is. Met kraakheldere audio en meerdere cameraperspectieven minder snel afhaakt en langer geniet van jouw toffe stream.

Dankzij de juiste kennis in combinatie met modern en hoogwaardig apparatuur zorgt Tortilla Media ervoor dat elke livestream van goede kwaliteit is. Daarnaast wordt de livestream opgemaakt in de huisstijl van jouw bedrijf, zodat deze naadloos aansluit op jouw marketingcommunicatie-uitingen. Benieuwd naar livestreams die Tortilla Media al eerder op locatie verzorgd heeft? Neem dan eens een kijkje bij de livestreams van HAVO B.V. en de online open dag van het Amstelveen College.

Benieuwd wat Tortilla Media voor jou kan leveren op het gebied van livestreaming? Neem vrijblijvend contact met ons op via +31 6 589 388 98 of [email protected].