Homepage > Til je merkbekendheid naar een hoger niveau met branded GIF’s

Til je merkbekendheid naar een hoger niveau met branded GIF’s


GIF’s zijn niet meer weg te denken op Whatsapp, Facebook en Instagram. Ze brengen niet alleen meer leven op social media, maar geven ook heel goed de sfeer van je bedrijf weer. Sterker nog, je kunt gifjes ook heel goed inzetten voor de marketing van je bedrijf. Branded GIF’s maken de stories van jouw bedrijf op Instagram en Facebook levendiger, waardoor deze beter blijven hangen. Daarnaast kunnen klanten jouw GIF’s ook gebruiken in hun stories wat zorgt voor een grotere merkbekendheid. In deze video leggen we jou uit hoe je als bedrijf je eigen GIF’s maakt en online zet.

Je eigen branded gifjes op social media. Niet alleen ontzettend leuk om te maken, maar ook enorm onderscheidend ten opzichte van je concurrenten. Een must als je intensief gebruikt maakt van Instagram stories. Het gebruik van je eigen GIF’s draagt bij aan het vergroten van je merkbekendheid en herkenbaarheid. Gifjes trekken de aandacht van je klanten en ze kunnen deze zelf ook gebruiken in hun stories. Zorg er daarom voor dat je GIF’s passen bij de huisstijl van jouw bedrijf, zodat je altijd herkenbaar bent.

Hoe maak je je eigen Gifjes?

Stap 1. Bedenk hoe je wilt dat je GIF’s eruit zien en film deze. Het beste kun je hiervoor een green screen gebruiken. Zo kan je bij stap 2 jezelf makkelijk uitknippen en een GIF zonder achtergrond ontwikkelen. Je kunt deze stap ook overslaan als je alleen een animatie wil maken als GIF, denk bijvoorbeeld aan het logo van je bedrijf of een slogan.

Stap 2. Bewerk de GIF’s en animeer ze in Adobe After Effects, of illustreer je eigen gifjes in Adobe Illustrator. Zorg in Adobe After Effects dat je het groene doek keyed en de video hierna als RGB + Alpha exporteert.

stap 3. Maak een account aan op Giphy.com en upload minstens 5 gifjes.

stap 4. Vraag verificatie aan bij Giphy.com

Stap 5. Eenmaal geverifieerd, zijn ze klaar voor gebruik!

Benieuwd naar onze gifjes? Gebruik de zoekwoorden Tortilla Media of flexicaans bij GIF in je Instagram stories en tag ons als je ‘m gebruikt!

Hulp nodig bij het maken van GIF’s die passen bij de sfeer van jouw bedrijf? Tortilla Media denkt graag mee! Neem vrijblijvend contact met ons op via +31 6 589 388 98 of [email protected].