Homepage > Waarom vloggen waardevol is voor je marketing

Waarom vloggen waardevol is voor je marketing


De uitstraling van jouw bedrijf of organisatie is ontzettend bepalend voor de verkoop van producten en diensten. Wanneer je vriendelijk, vertrouwd en deskundig overkomt is de kans groter dat een prospect tijdens zijn of haar klantreis voor jou kiest.

Personal branding voegt enorm veel waarde toe aan de perceptie die potentiële klanten, werknemers of partners hebben over jouw bedrijf of organisatie. Door je bedrijf één of meerdere gezichten te geven krijgen ze een beter beeld van en gevoel bij de organisatie en dat wat jij te bieden hebt. In deze video legt ons team uit waarom vlogs een meerwaarde zijn voor jouw bedrijf als marketinginstrument!

Vloggen levert bedrijven een aantal voordelen op. Zo geven vlogs je bedrijf een gezicht. Mensen krijgen een kijkje achter de schermen en daardoor krijgen mensen een veel beter beeld van wie je bent als bedrijf en van wat je doet. Bovendien kan je mensen makkelijker van interessante, aantrekkelijke en waardevolle content voorzien door middel van vlogs. En je kunt je bereik er enorm mee vergroten. 

Vloggen als marketingstrument levert je bedrijf een aantal voordelen op:

  • Het geeft je bedrijf een gezicht
  • Geeft een kijkje achter de scherm
  • Laat zien wie je bent als bedrijf
  • Geeft makkelijker interessante en schaalbare content
  • Vergroot je bereik enorm

Door op regelmatige basis vlogs te maken creëer je een stroom aan content. Hiermee verbeter je jouw online zichtbaarheid. Belangrijk is wel dat je je huisstijl consistent doorvoert. Zo is het handig om een vaste intro en outro te hebben in de huisstijl van jouw bedrijf die je elke video gebruikt, waardoor de kijker in één opslag jouw vlogs herkent.

Binnen een bedrijf is het ook heel simpel om vlogs te realiseren. Zo kun je zelf vlogs opnemen en die eventueel door een ander te laten editten. Een vlog hoeft ook absoluut niet lang te zijn. Denk aan 1 maximaal 2 minuten, waarin je to the point en concreet uitlegt geeft over een bepaald onderwerp, tips geeft of een kijkje achter de schermen geeft.

Benieuwd of vloggen iets voor jouw bedrijf is? Tortilla Media denkt graag mee! Neem vrijblijvend contact met ons op via +31 6 589 388 98 of [email protected].